dimecres, 28 d’abril del 2010

BENCHMARKING

Quan l'objectiu per al que has estat entrenant s'apropa, l'individu, tant el eutonentrenat com el que disposa de tots els mitjans tècnics d'un entrenador, està sotmès a la confusió i la incertesa de la proximitat de un èxit o un fracàs, estrés pressió....

Els entrenaments Benchmark son petits TESTS o entrenaments propers a la màxima prestació que es disposen a falta de poques setmanes de l'objectiu per que l'atleta es convenci a si mateix que està en la bona linea. Normalment l'entrenador i l'atleta saben que el entrenament es fàcil però ha de donar una aprioximació del nivell atlètic aconseguit, i ser motivant.

Diumenge vaig fer un Benchmark de un terç de IRONMAN. Com que l'objectiu es fer els 3.8-180-42 en un temps 9h 50, pensava fer un temps (sense transicions) de 3h 15 minuts.

M'havia proposat uns parcials de 21' (1.275m) 1h50 (60 km) 1h04' (14 km).

A la piscina ho vaig passar ben malament amb molta calor amb el neopreno per passar el 1000 en 14.53 i acabar el parcial en 19.05. Aqui me vaig animar i a la bici vaig buscar descaradament un crono millor que el programat, i vaig acabar en 1h 40' pelats el parcial, amb un promig de 36 km/h amb bastant de ventet de ponent pel delta, simulant exactament el que serà l'IRONCAT.

Al baixar a córrer ja duia 10 minuts de millora sobre el previst, així que vaig decidir no forçar gaire, tot i això el fet de poder marcar un crono decent me va animar a no baixa de 4'ºº" el km, per completar tot l'exercici en 2h54.30". Quina sensació mes brutal pensar que he corrregut un terç d'ironman en un entreno pràcticament a ritme de èlit (significaria 8h43'+transicions).

El resultat del Benchmark es que la feina està feta, i que si no perdo l'objectiu de vista, pot ser fàcil de conseguir, però l'asfalt ens ficarà a cadasqú al seu lloc.

Corre amb el cap al principi i amb el cor al final.

4 comentaris:

USK.T&M ha dit...

Bon entreno i ànims de cara al teu objectiu. Ja has comprovat que la feina està ben feta, ara només toca rematar-la. Beu i menja correctament i l'èxit està assegurat!
Sort!!

Anònim ha dit...

Només volia agrair-te els anims que em vas donar, avui fent marxa enrera he trobat un missatge teu i t'he localitzat, lo dit moltissimes gracies hi ha muerte amb els reptes!

Albert Giné

CHEMI-MILLAS ha dit...

Joder, LLUIS, estás fuerte como un toro. Oye, ¿no te animas a subir este domingo por Motorland? Hacemos un duatlón de promoción (más cortito, 3'5-13-1'1) en el mismo circuito donde hicimos el duatlón de Diciembre, pero con mejor temperatura, je, je, je...(aunque visto la que está haciendo estos días, ya no sé yo...). Gratuita, con almuerzo, muy buen ambiente... en fin podía salirte un buen entreno y pasártelo bien. Incluso puedes correr en BTT antes con los "buenos" para calentar.

Saludos

CHEMI-MILLAS ha dit...

Ya tuve bastante "... Y VES DE QUE SE TRATA" en SUECA, je, je, je... que uno tiene ya una edad...